16 Ağustos 2015 Pazar

Kağıt Kebabı Tarifi













Antakyanın güzel yemeklerinden bir tanesi olan kağıt kebabı tarifi var sırada. Folyoya sarılan yumuşacık pişen et yemeğidir. Antakya’da oldukça yaygın, özellikle kasaplarda kağıt kebabı çokça yapılır. Bakalım siz beğenecek misiniz?
Malzemeler :
500 gr dana kuşbaşı et
10-12 adet arpacık soğan
2 adet patates
1 adet havuç
4 diş sarımsak
2 adet domates
400 gr. bezelye
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kekik
zeytinyağı
Hazırlanışı :
Tencereye zeytinyağımızı alıp kızdıralım. Daha sonra etle birlikte arpacık soğanları tencereye koyalım ve soteleyelim. Salça suyu da ilave edip etler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edelim. Ete küp küp doğradığımız patatesi, havucu ve domatesi de ekleyelim. Sebzeler hafif yumuşayınca baharatları, bezelyeleri ve tuzu katalım. Sebzeler piştikten sonra yağlı kağıtların ortasına harcı alalım. Kenarlarından katlayıp paket şekline getirip ters çevirerek tepsiye yerleştirelim. 190 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Kağıt kebabı ikrama hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder