10 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi
















Balık sezonu bitti. Nisandan eylül ayına kadar mevsim balıkları olmayacak sofralarda. Sezon balıkları kadar olmasada yazın yenilebilecek en güzel balık bence alabalık. Heleki birde kaşarla ve tereyağı ile birlikte fırında yapılırsa tadından yenmez. Fırından çıktıktan sonraki kızarma sesi ve kokusu muhteşem. Yazın balığı özleyenler için güzel bir tarif.
Malzemeler:
2 adet alabalık
2 adet soğan
2 adet biber
1 adet domates
4 çorba kaşığı tereyağı
rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
Hazırlanışı:
Soğanı ve kabuğunu soyduğumuz domatesleri küp küp doğrayalım. Biberimizide ince ince doğrayalım.
Ardından güvecin içerisine alabalığımızı alalım. Balığın ve güvecin içine tereyağı koyalım. Balığı yerleştirdikten sonra doğranmış soğanı, biberi ve domatesleri güvecin içerisine ilave edelim. Üzerine tuz serpiştirelim. Dielrseniz sarımsakta ilave edebilirsiniz. Folyoya sarıp 190 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp rendelediğimiz kaşar peynirlerini gezdirelim. Folyoyu çıkartıp tekrar fırına koyalım. Kaşar peyniri eriyene kadar fırında durabilir. Balığımız servise hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder