28 Ağustos 2015 Cuma

Bohça Kebabı Tarifi















Bohça kebabı, Manisa kebabı olarakta bilinir. Harika bir lezzet. Üzerindeki beşamel sosu ve kaşarı ile birlikte ayrı bir güzellikte. Görüntüsü de oldukça güzel. Tadı kadar bence görüntüsüde oldukça önemli:) Bu enfes tadı mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler :
içi için;
500 gr. kuşbaşı et
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet soğan
bezelye
tuz
karabiber
krep için;
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
un
tuz
sıvı yağ
beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
un
üzeri için;
kaşar peyniri
Hazırlanışı : 
Öncelikle krepimizi hazırlayalım. Krep için sütü, unu ve tuzu bir kaba alıp iyice karıştıralım. Az sıvı yağda kavuralım ve altını kapatalım.
Krepimizi hazırladıktan sonra iç harcımıza geçelim isterseniz. İç harcımız için tavayı kızdıralım. Kızgın tavaya eti koyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Ardından soğanı, biberi ve domatesi ekleyip 3-4 dakika daha pişirelim. Son olarak bezelyeyi, tuzu ve baharatı ilave edelim. Bir süre daha pişirip ocağın altını kapatalım.
Beşamel sos için ise ilk olarak tereyağını güzelce kızdıralım. Daha sonra unu ilave ederek yavaş ateşte pişirelim. Sütüde yavaş yavaş ekleyerek sürekli olarak karıştıralım. Bir taşım kaynatarak 2 dakika kadar daha pişirelim.
Tüm bunları tamamladıktan sonra yuvarlak kasenin içine krepimizi serelim. İçine harcımızdan dökelim ve kerpin kenarlarından tutarak bohça gibi kapatalım. Tepsiye ters çevirip koyalım. Onunda üstüne beşamel sosundan sürelim. En üstede kaşar peynirinden koyalım. Bu işlemleri her bohçanın üzerine yapalım. Ardından 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Enfes bohça kebabı ikrama hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder