3 Ağustos 2015 Pazartesi

Fırında Karnıyarık Tarifi
















Patlıcan mevsimindede sıkça yaptığımız yemeklerden birisidir. Karnıyarığın fırında yapılanı daha lezzetli geliyor bana. Bu haftasonuda deneyince burada tarifi yazmak istedim.
Malzemeler:
6 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
2 adet soğan
1 adet domates
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvıyağ
karabiber
kimyon
Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyarak başlayalım. Ardından su dolu kaba tuz ekleyip patlıcanları bu tuzlu suda 30 dakika kadar bekletelim. Patlıcanları alıp güzelce yıkadıktan sonra tavaya yağı koyalım. Patlıcanları tavada önlü arkalı kızartalım. Kızaran patlıcanları borcama dizelim ve içini hazırlayalım. Soğanları yemeklik olarak doğrayalım. Biberleri ve domateside küp küp doğrayalım. Ardından yağ koyduğumuz tavaya soğanları atalım. Salçayıda ekleyip güzelce kavuralım. Ardından biberlerimizi ekleyelim. Beraber soteledikten sonra domatesleri ilave edelim. Son olarakta kıymayı ekleyelim. Kıyma suyunu salana kadar karıştıralım. Tuz ve baharatlarıda ilave ettikten sonra altını kapatalım. Hazırlanan bu karışımları patlıcanların ortasına yerleştirelim. Dilerseniz sadece su veya salçalı sos hazırlayıp borcama dökebilirsiniz. 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder