Antakya yöresine ait bir tarif
şimdide. Antakya’da daha çok kasapların hazırladığı bir yemektir. Kebap sevenler
için tadı konusunda garanti verebilirim. Yanına ayran ve pilavla, sonrasındada künefe
ile menüyü tamamlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun..
Malzemeler :
500 gr kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber, tuz
maydanoz
üzeri için ;
1 yemek kaşığı domates
salçası
½ bardak su
domates
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı :
Tepsi kebabının sosunu hazırlayarak başlayalım. Bir kasede salçayı su ile açıp suyunu ilave edelim ve sos haline gelene kadar karıştıralım.
Daha sonra kıymayı derin bir kaba alalım. İnce
ince kıydığımız soğanı, maydanozu, sarımsakları ve baharatları ilave edip
güzelce yoğuralım. Hazırladığımız köfteyi tepsiye bastırarak her tarafına
yayalım. Üzerinede salçalı sostan sürelim. Domateside dilimleyip yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar
pişirelim.
Tepsi kebabının sosunu hazırlayarak başlayalım. Bir kasede salçayı su ile açıp suyunu ilave edelim ve sos haline gelene kadar karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder