21 Haziran 2015 Pazar

Çökertme Kebabı Tarifi

Birçok ismi var çökertme kebabının. Bodrum kebabı veya çentik kebabıda diyorlar. Ne derlerse desinler tadı değişmiyor. Çıtır çıtır patatesleri, sosu, yoğurdu ile tam ağzınıza layık. Evde pilav veya salata ile servis yapabilirsiniz. Ramazandada iftarda ailenizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
400 gr biftek
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet patates
sıvıyağ (kızartmak için)
sarımsaklı yoğurt
tuz
kırmızı pul biber
kekik
etin marinesi için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 yemek zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
Kekik, kimyon
domates sosu için:
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı :
Çökertme kebabı için biftekleri ince julyen şeklinde doğrayın. Etleri marine etmek için ise; sarımsak ile soğanı doğrayıp geniş bir kaba alalım. Etleride ilave ettikten sonra üzerini kapatıp marine olması için kenarda bekletelim. Şimdide domates sosunu hazırlayalım. Tavaya zeytinyağını alalım ve üzerine salça ilave edelim. Salçaları kavurduktan sonra domatesleri ekleyelim. Son olarakta tuzunu ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
Etimizi marine edip domates sosunuda hazırladıktan sonra 2 adet patatesimizin kabuklarını soyalım. Ardından kibri çöpü kalınlığında doğrayalım. Kızgın yağda kızartmaya başlayalım.

Patatesleride kızarttıktan sonra etleri bir tavaya alıp soteleyelim. Baharatlarınıda ekleyip biraz daha pişirelim. Servis tabağına aldığımız patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim. Bunların üzerinede domates sosu ile etleri ilave edelim. Sıcak olarak servis edelim. Görüntüsü muhteşem. Rengarenk :) Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder