18 Haziran 2015 Perşembe

Kuru Köfte Tarifi

Bulutlar içerisindeymişcesine bazı detayları tam hatırlayamadığımız çocukluğumuz belkide hepimizin hala özlemini çektiği yıllardır. Bir resim, bir yemek, bir müzik bulutların içindeki çocukluğumuza hemen götürür bizi. Çocukluğumuzdaki yediğimiz yemeklerin lezzeti bile bambaşkadır. Bazen düşünüyorum acaba gerçekten çocukken yediğim şeyler daha mı lezzetliydi yoksa, odamı çocuk olmanın getirdiği bir ayrıcalıktı...
Çocukken işi nedeniyle şehir dışına sık çıkan babamın eve gelişleriyle mutfaktaki çeşitler hemen değişirdi, hemen annemin listesine mutlaka pirzola, köfte girerdi. Köfteler nedense o yıllarda şimdi yaptığımız gibi yassı yapılmaz şimdilerin çiğ köfte tarzında yumruk yumruk yapılırdı ve yanında mutlaka patates kızartılırdı ama patateste köfte kızartılan yağda kızartıldığı için köfte tadında patates kızartması olurdu. O zamandan bu yana tadı damağımda kalan pratik köftenin tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Tabii ki yanına kızartması unutmayın:)
Kuru Köfte Tarifi
Yarım kg. az yağlı köftelik kıyma
1 su bardağı kuru ekmek
1 adet yumurta
2 adet soğan
Kimyon, karabiber
Tuz
3 su bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)
Hazırlanışı :
Öncelikle soğanı rendeleyerek başlayalım. Daha sonra kuru ekmeği, rendelenmiş soğanı, yumurtayı ve baharatları kaba alalım. Kıymayıda ilave etikten sonra 15 dakika kadar güzelce yoğuralım.  1 saat kadar buzdolabında yoğurulan malzemeleri bekletelim. Çıkardıktan sonrada elimize yapışmaması için elimizi ıslatıp harcan alarak köfteleri hazırlamaya başlayalım.

Yağı kızdırdıktan sonra köfteleri kızartalım. Daha sonra servis tabağına alıp patateslerle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder