23 Temmuz 2015 Perşembe

Tas Kebabı Tarifi

Tas kebabı, Osmanlı mutfağının güzel yemeklerinden bir tanesi. Yapımı oldukça basit. Tadı muhteşem. Tas kebabının olmazsa olmazı salça ve soğandır. Yemeğin pişme süresi 1 saat civarında belki biraz uzun gelebilir ancak ekmeğinizi alıp suyuna banıp yediğinizde herşey bitiyor. Akşamki yemeğiniz hazır:)…
Malzemeler : 
500 gr. dana kuşbaşı et
Sıvıyağ
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
1,5 yemek kaşığı domates salçası
kekik
toz biber
tuz
Hazırlanışı : 
Bir tavaya sıvıyağını alıp kızınca kuşbaşı etlerini ilave edelim. Kısık ateşte etler suyunu çekene dek pişirmeye devam edelim. Etler pişerken bizde soğanı ve biberleri doğrayalım. Daha sonra etin bulunduğu tavaya soğan, sarımsak ve biberleri atalım. Soğanlar rengini değiştirene kadar kavuralım. Etimiz kavrulmaya devam ederken baharatlar ile salçayı da ilave edelim. Ardından kaynamış suyu etlerin üzerini geçmeyecek şekilde tavaya ilave edelim. Üzerine kapak kapatıp 20 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim. Piştikten sonra tas kebabını pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder