26 Temmuz 2015 Pazar

Kürdan Kebabı Tarifi
















Merhaba arkadaşlar. Kimi için islim kebabı kimi için kürdan kebabı. İslim kebabı isminide kullanan var. Bende kürdan kebabını kullanayım. Kürdan kebabı denmesinin sebebi malum ortasına batırılan kürdandan dolayı. Bahçedeki patlıcanların büyümeye başladığı şu zamanlarda denediğim bir yemekti. Çokta nefis oldu.
Malzemeler:  
450 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
5 adet patlıcan
çekilmiş ekmek
1 adet yumurta
karabiber
kimyon
tuz
üzeri için ;
2 adet domates
3 adet biber
sosu için ;
1 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
su
Hazırlanışı: 
Kürdan kebabı için patlıcanları alacalı olarak soyalım ve ince uzun olarak dilimleyelim. Sonra patlıcanları kızartalım. Çokta fazla durmasına gerek yok. Patlıcanların ardından köfteyi hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayalım. Kıymayı geniş bir kaba alıp soğanı, yumurtayı, baharatları, sarımsağı ilave edelim. Yoğurmaya başlayalım. Köfte haline getirip tavaya alalım ve kızartalım. Köftemizi ve patlıcanlarımızı kızarttık. Daha sonra patlıcanları artı şeklinde yerleştirelim. Ortasına 1 tane köfteyi koyalım. Patlıcanların iki tarafından tutarak kapatalım. Üzerine domates ve biberden birer dilim koyalım. Ardından kürdanı batıralım ve fırın tepsisine alalım. Tüm köftelere aynı işlemi uyguluyoruz.
Sosu için ise; sıvıyağı tavaya koyalım ve salçayı ilave edelim. Suyunuda ekledikten sonra sosu patlıcanların üzerine gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder