27 Temmuz 2015 Pazartesi

Et Sote Tarifi
















En çok tercih edilen tariflerden bir tanesi var şimdide. Özellikle pirinç pilavı ile birlikte servis edildiğinde tadı daha da güzel oluyor. Tek dikkat edilinilmesi gereken etlerin taze ve yumuşak olmasıdır.
Malzemeler:
500 gr. dana bonfile
sıvı yağ
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
karabiber
kekik
tuz
Hazırlanışı:
Etimizi kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Ardından sıvı yağ kızdırdığımız tavaya koyuyoruz. Etlerimiz suyunu salana kadar karıştırıyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanlarımızıda tavaya ilave ediyoruz. Yumuşayana dek kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız biberlerimizide ekliyoruz. Bir süre daha karıştırıp salçamızı katıyoruz. Domateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz ve onuda tavaya ilave ediyoruz. Ocağın altını kısıyoruz. Son olarakta baharatlarımızı ekliyoruz. Kapak kapatıp etlerimiz yumuşayana dek pişiriyoruz. Enfes et sotemiz servise hazır. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder