5 Ekim 2015 Pazartesi

Yayla Çorbası Tarifi


















Yayla çorbasını yapmak için birkaç püf noktasını öğrendikten sonra başarıya ulaştım. Bunu da tarifin içinde yazdım sizin için. Yayla çorbası, benim çok sevdiğim bir çorba. Yapılışı artık çok kolay benim için:) Bunun için sıkça yapıyorum. Süzme yoğurdu ile güzel olur diyenler var ama siz bir de koyun yoğurdu ile bu tarifi deneyin derim. Bir kaseden sonra bir daha isteyeceksiniz.
Malzemeler:
1 çay bardağı kırık pirinç
3 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
un
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz
nane
Hazırlanışı:
İlk olarak pirincimizi tencereye alıp suyumuzu ilave ediyoruz. Suyumuzu haşladıktan sonra altını kısıp soğumasını bekliyoruz. Daha sonra diğer bir kapta yoğurdumuzu, yumurtamızı, unumuzu ve ılımış suyumuzu güzelce çırpıyoruz. Bir miktar suyuda yavaş yavaş yedirerek çırpmaya devam ediyoruz. Bu şekilde yoğurdun da kesilmesini önlemiş oluruz. Ardından karışımımızı tencereye karıştırarak ilave ediyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra tuzumuzu da ekliyoruz.
Tavaya tereyağımızı alıp kızdırıyoruz. Nanemizi ilave edip çok fazla ocakta tutmadan alıyoruz. Dilerseniz çorbanın içerisine atıp karıştırabilirsiniz veya servis ederken üzerine de dökebilirsiniz. Yayla çorbası hazır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder